FACESTARReceptyZdravé domácí nanuky plné ovoce jen ze čtyř surovin zvládnete raz dva

Zdravé domácí nanuky plné ovoce jen ze čtyř surovin zvládnete raz dva

Vychutnejte si osvěžení v horkých letních dnech v podobě domácího nanuku. Uvnitř každé ledové pochoutky na vás budou čekat kousky celého ovoce. Příprava je jednoduchá a výsledek jistě potěší jak děti, tak dospělé. Stačí jen všechny suroviny rozmixovat a smíchat, lehce dochutit, naplnit do formiček a nechat ztuhnout.

Na recept Kayi z blogu S vášní pro jídlo vám bude stačit jen 30 minut na přípravu tří druhů nanuků po pěti kusech od každého. 

Mango-kokosové nanuky

Suroviny na 5 ks

˗ Velké mango (cca 350 g)
˗ 250 ml kokosového mléka z plechovky
˗ 4 lžíce medu
˗ Černá sezamová semínka (volitelné)

 
Postup

1. Mango oloupejte a dužinu oddělte od pecky. Dužinu z manga rozmixujte ponorným mixérem na pyré a dochuťte lžící medu. Kokosové mléko promíchejte společně se zbývajícím medem.

2. Do formiček na nanuky postupně vrstvěte vždy asi 2 lžíce mangového pyré a asi 4 lžíce ochuceného kokosového mléka až naplníte všechny formičky po okraj.

3. Navrch nasypte sezamová semínka, zapíchněte dřívko a nechte ztuhnout v mrazničce.

Banánovo-kakaové nanuky

Suroviny na 5 ks

˗ 3 střední banány
˗ 150 ml mléka
˗ 2 lžíce kakaa
˗ 2 lžíce medu

Postup

1. Banány oloupejte, nakrájejte na kusy a vložte do vyšší nádoby.

2. Přidejte mléko, kakao a med a tyčovým mixérem rozmixujte dohladka.

3. Směs rozdělte do formiček, zapíchněte dřívko a dejte ztuhnout do mrazničky.

Tvarohové nanuky s jahodami

Suroviny na 5 ks

˗ 150 g jahod
˗ 250 g jogurtu
˗ 4 lžíce medu
˗ 2 lžíce ovesných vloček (volitelné)

 
Postup

1. Jahody rozmixujte a promíchejte se lžící medu. Jogurt smíchejte se zbývajícím medem dohladka.

2. Naspod formiček rozdělte jahodové pyré, na něj jogurt a navrch nasypte ovesné vločky.

3. Do nanuků zapíchněte dřívka a nechte ztuhnout v mrazničce.

TIP redakce č. 1: Pokud nemáte držák na dřívka nebo formičky s plastovými držáky, nechte nanuky v mrazničce nejprve ztuhnout asi ¾ hodiny a teprve potom do směsi dřívka zapichujte, nepropadnou se na dno a budou hezky držet. 

TIP redakce č. 2: Pro zmrazení nanuků potřebujete vodorovnou plochu nebo ještě lépe výsuvnou poličku, jakou mají například chladničky Whirlpool z prémiové W Collection. Sem umístíte vše, co často používáte, nebo formičky na led či právě nanuky. 

S vášní pro jídlo

Kaya sama sebe považuje za nadšence pro vše, co se točí kolem dobrého jídla. Vaří hodně a ráda – pro svého muže a dvě malé ratolesti, všechny své blízké a známé. Blog S vášní pro jídlo založila proto, aby se její vášeň dostala dál. Protože kde je dobré jídlo, tam je i láska. „Obvykle se snažím o zdravější jídla, nicméně klasiky nerada šidím a nebojím se tuku. Každopádně spíš peču, griluju a obecně se snažím o odlehčenější jídelníček a větší zapojení zeleniny. Ne ale úplně fit, odtučněné věci nebo tak, to ne. A taky raději tvořím jednodušší jídla na postup a také na čas. Ideálně když se pak jídlo peče v troubě, dusí na sporáku,“ říká o sobě Kaya.

Blog S vášní pro jídlo založila Kaya proto, aby se její vášeň dostala dál.

Související články