FACESTARReceptyČokoladový raw dortík na podzim: Potěší chuťové buňky a dodá energii!

Čokoladový raw dortík na podzim: Potěší chuťové buňky a dodá energii!

.<strong> Samozřejmě je to stále dezert, a tudíž je také kalorický. Ovšem jsou to mnohem kvalitnější kalorie, než byste našli v běžných zákuscích. Pokud tedy toužíte jíst zdravě, ale občas vás honí mlsná, je tahle dobrota určena právě pro vás. </strong><!–more–>

Samozřejmě je to stále dezert, a tudíž je také kalorický. Ovšem jsou to mnohem kvalitnější kalorie, než byste našli v běžných zákuscích. Pokud tedy toužíte jíst zdravě, ale občas vás honí mlsná, je tahle dobrota určena právě pro vás. 
<h3><strong>Ingredience na korpus:</strong></h3>
<div>1 šálek mandlí</div>
<div>2 lžíce rozehřátého kokosového oleje</div>
<div>1/4 šálku nepraženého kakaa</div>
<h3><strong>Ingredience na náplň: </strong></h3>
<div>2 šálky oříšků kešu, namočených přes noc</div>
<div>1/3 šálky raw agávového sirupu nebo jiného sladidla</div>
<div>1/2 šálku rozehřátého raw kakaového másla</div>
<div>1/3 šálku rozehřátého kokosového oleje</div>
<div>Dřeň z 1 vanilkového lusku</div>
<div>2 šálky malin </div>
<h3><strong>Ingredience na polevu: </strong></h3>
<div>1/2 šálku nepraženého kakaa</div>
<div>1/2 šálku agávového sirupu nebo jiného tekutého sladidla</div>
<div>1/4 šálku rozehřátého kokosového oleje</div>
<h3><strong>Postup přípravy:</strong> </h3>
Mandle rozemeleme v kuchyňském robotu, přidáme kokosový olej a kakao a dobře promísíme. Těsto rozprostřeme do vysoké koláčové nebo dortové formy a umačkáme. Pak připravíme náplň. Kešu, agávový sirup, kakaové máslo, kokosový olej a vanilku rozmixujeme ve vysokorychlostním mixéru na hladkou směs. Polovinu směsi rozprostřeme na korpus, pak ji poklademe malinami a na ně ropzrostřeme zbylou náplň.

and<

Nakonec připravíme polevu. Všechny ingredience pormícháme a nalijeme na náplň. Dort necháme ztuhnout v ledničce (asi po dobu 3 hodin)..

Související články