Specifická chuť i obal s černouškem se šálkem kávy má novou podobu. A při té příležitosti dělá radost všem mlsným jazýčkům. Chuť legendární čokoládové tyčinky Kofila zůstává ale stejná. Blesková soutěž je ale jedinečná.
Česká tyčinka, která je pro svou lahodnou kávovou chuť oblíbená již téměř sto let, se nakrátko převlékne do nového kabátu inspirovaného nejznámějšími uměleckými styly 20. století. Ikonický žlutý obal byl navržen českým malířem a ilustrátorem Zdeňkem Rykrem v roce 1923 a s minimálními úpravami přetrval dodnes.
Limitovaná edice ho promění v duchu významných uměleckých směrů 20. století – secese, kubismu, pop-artu a street artu. V nejbližších dnech tak najdete v obchodech Kofilu, která vám umožní přinést si kousek umění domů a vychutnat si inspirativní zážitek z neopakovatelné kombinace kávy s jemnou mléčnou čokoládou. A protože stovka se slaví jen jednou, sto tyčinek je také v soutěži Facestar.cz.
Kofilové řezy
Kofila je tak legendární, že zaujala i při přípravě sladkých pokrmů. Jedním z nich je i ten na Kofilové řezy.
Na přípravu budete potřebovat:
Postup
Změklé máslo vyšlehejte s vejci, přidejte cukr, mouku s práškem do pečiva, kakao a mléko. Těsto rozdělte na dvě poloviny a každou zvlášť rozprostřete na plech vyložený pečícím papírem. Když upečené pláty vychladnou, překrojte je na polovinu a můžete promazávat krémy. Ty si připravíte tak, že nejprve ve vodní lázni rozehřejete Kofilu s máslem a hmotou placky potřete. Poté vyšlehejte smetanu, přimíchejte zakysanku, vanilkový cukr, placky potřete i tímto krémem a navršte je na sebe. Řezy nakonec posypte nastrouhanými hoblinkami čokolády a uložte do lednice na noc, aby se krásně proležely.
Soutěž
Připravili jsme pro vás exkluzivní soutěž, ve které rozdáme 100 Kofil. Stačí správně odpovědět na soutěžní otázku a mít štěstí. Připojte nám pod příspěvek, kde si nejlépe svou Kofilu vychutnáváte?
[contact-form-7 id=“23974″ title=“Soutěž o 100 Kofil“]