FACESTARReceptyHalloweenská mňamka: Upečte dětem strašidelné cupcaky s dýňovým krémem

Halloweenská mňamka: Upečte dětem strašidelné cupcaky s dýňovým krémem

Typickými barvami svátku duchů Halloween je oranžová a černá. A přesně v tomto stylu jsme pro vás připravili recept na halloweenské minidortíčky – cupcaky, které hravě vykouzlíte s malými pomocníky u vás doma v kuchyni a ještě si užijte spolu i spoustu zábavy!

Ingredience (na 12 kousků):

Na těsto:

  • 250 g polohrubé mouky
  • 2 vejce
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžíci kakaa
  • 100 g třtinového cukru
  • 150 ml kefíru
  • 100 ml oleje
  • 1 tabulku tmavé čokolády

Na zdobení:

  • 250 g mascarpone
  • 150 g dýňového pyré
  • 100 g bílé čokolády
  • trochu bílkové polevy
  • trochu rozpuštěné čokolády

Postup

V míse prošlehejte vejce s cukrem. Přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakao. Přilejte kefír, olej a ušlehejte hladké těsto. Pak do něj vmíchejte nasekanou čokoládu. Plech na muffiny vyložte papírovými košíčky nebo vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Pak přilévejte těsto, asi tak do dvou třetin výše formy. Cupcaky pečte 15 až 20 minut v troubě předehřáté na 180 ℃.

Tip redakce: Troubu během pečení zbytečně neotvírejte! S každým otevřením dvířek se krátkodobě sníží teplota až o 20 % a výsledek pečení nebude dokonalý – zvlášť u těsta s kypřidly. Až budete vybírat novou troubu, pamatujte na to, že by měla mít i opravdu velký průzor a osvětlení nejlépe dvěma světly. Průběh pečení pak budete moct sledovat pohodlně zvenku.

Mezitím, co se dortíčky pečou, si připravte krém. Mascarpone prošlehejte s rozpuštěnou čokoládou. Poté do krému zašlehejte dýňové pyré. Dejte ho do zdobicího sáčku s ozdobnou špičkou. Krémem ozdobte vychladlé cupcaky. Oči vytvořte z bílkové polevy a čokolády. 

Extra úsporné pečení

Extra velká 77l kombinovaná trouba MORA VTCS 777 BX  v bytelném nerezovém provedení vám kromě tradičního pečení otevře dveře k mnoha dalším moderním tepelným úpravám pokrmu. Disponuje funkcí páry, a proto nabídne dokonalé výsledky nejen při pečení pečiva, ale i zdravou a chutnou přípravu masa, ryb i zeleninových pokrmů. Chytrá trouba má i teplotní sondu a 22 automatických pečicích programů včetně programů pro pečení dezertů, chleba, drůbeže, pozvolné pečení při nízké teplotě nebo třeba pravou pizzu.

foto archiv MORA

Vyberte pouze typ jídla a jeho hmotnost a trouba zvolí správnou teplotu v úctyhodném rozmezí 30-300 °C i správný typ ohřevu, čas přípravy a navrhne i doporučené umístění v troubě. Nechybí ani funkce pro zdravé horkovzdušné fritování bez tuku; přidáte-li páru, povrch bude křupavější. I složitější pokrmy připravíte snadno s pečením v krocích, kdy si vše nastavíte na začátku a trouba už sama ohlídá zbytek. Velkorysý vnitřní prostor trouby je klenutý po vzoru tradiční kamenné pece a zaručuje dokonale rovnoměrné pečení i objemných jídel. O snadné vyčištění trouby se postará parní funkce EcoClean.

Související články