Vůně skořice a jablek je jedna z nejpříjemnějších a nejvíc uklidňujících vůní, které známe. Když se navíc vůně spojí s lahodnou chutí, vznikne naprosto jedinečný zážitek. Prožijte ho s námi a upečte si doma jednoduché bezlepkové donuty z jablečného cideru.
Ingredience:
Postup:
Předehřejte troubu na 185°C a připravte si plech na donuty, vymazaný máslem.
Do velké mísy nasypte mouku, xanthanovou gumu, prášek do pečiva, jedlou sodu, lžičku mleté skořice, sůl, smetanu v prášku, muškátový oříšek a cukr. Dobře promíchejte. Přidejte máslo, vejce a jablečný mošt a znovu důkladně promíchejte všechny ingredience. Těsto bude relativně tenké.
Přendejte těsto do zdobících sáčků, opatřených malým hrotem nebo dírkou. Postupně vymačkejte těsto do připraveného plechu, dokud každý není asi ze dvou třetin plný. Plech protřepejte, aby se těsto rovnoměrně rozložilo.
Dejte plech do předehřáté trouby a pečte asi osm minut. Spodní část poté bude opečená, ale vrchní bude stále světlá. Vyjměte plech, nechte donuty asi tři minuty vychladnout, dokud nejsou na dotek příliš horké.
Zatímco koblihy chladnout, připravte si směs skořice a cukru do mělké misky. Opatrně vyjměte ještě teplé koblihy z plechu a obalte je ve skořicové směsi, aby byly ze všech stran důkladně pokryté. Umístěte hotové koblihy na pečící papír.
Podávejte ihned nebo v průběhu jednoho až dvou dní, kdy koblihy můžete skladovat nezakryté při pokojové teplotě. Koblihy se dají i zmrazit a časem opět ohřát v troubě na pečícím papíře.
Tak co máte na ně chuť tak se do nich pusťte.