FACESTARKrásaCitron nabije energií a levandule zklidní: Kapka vůně pro krásu i pro...

Citron nabije energií a levandule zklidní: Kapka vůně pro krásu i pro vyrovnanou duši!

Aromatologie je vědecký obor, který se zabývá hlubokým studiem esenciálních olejů. Stejně tak kouzelných extraktů z rostlin, a jejich významným vlivem na lidské zdraví a celkovou pohodu. Tento obor se vymyká běžným představám o léčivých vlastnostech rostlin, protože propojuje tradiční znalosti aromaterapie s přesnými vědeckými metodami, aby odhalil tajemství, která se skrývají v každé kapce esenciálního oleje.

Odborníci v této oblasti zkoumají, jak různé vonné složky obsažené v rostlinách mohou ovlivnit lidskou fyziologii a psychiku. Snaží se pochopit, jak tyto složky působí na náš nervový systém, jak dokážou zmírnit stres, snížit úzkost, ulevit od bolesti nebo pomoci s nespavostí.

Vědecký výzkum

Tento vědecký přístup k esenciálním olejům je tím, co odlišuje aromatologii od klasické aromaterapie. Zatímco aromaterapie často čerpá z historických zkušeností, které se předávají z generace na generaci, aromatologie klade důraz na objektivní vědecké poznatky.

Na základě toho vznikla zcela nová řada produktů od renomované značky Yves Rocher, která nese název ESSENCES BOTANIQUES. Tato inovativní kolekce představuje revoluční přístup k parfémům a kosmetice, kde jsou vonné kompozice obohaceny o blahodárné vlastnosti esenciálních olejů. Produkty z této řady nejenže uspokojí smysly svou nádhernou vůní, ale zároveň přinášejí řadu zdravotních a emocionálních benefitů. Jsou navrženy tak, aby stimulovaly smysly, podnítily emoce a obklopily vás pocitem pohody. A to jak během hektického pracovního dne nebo klidných večerních okamžiků.

Olfaktorické světy

Kolekce Essences Botaniques představuje tři unikátní olfaktorické světy, z nichž každý je založen na jiném esenciálním oleji a jeho specifických přínosech. První z nich, Tendres Instants, je obohacen o esenciální olej z neroli, který je známý svými zklidňujícími účinky. Tento produkt je ideální pro ty, kteří hledají únik od stresu a chtějí se ponořit do okamžiků klidu a harmonie. Druhý Ondes Positives, v sobě nese svěžest a energii esenciálního oleje z citronu. Citronový olej je proslulý svou schopností povzbudit mysl, zlepšit náladu a dodat energii, což činí tento produkt perfektním společníkem pro začátek dne nebo jako osvěžení během odpoledne.

Třetí Calme Absolu, využívá esenciální olej z levandule známý svými relaxačními vlastnostmi. Levandulový olej je od pradávna ceněn pro svou schopnost uvolnit tělo i mysl. Navíc pomáhá při usínání a navodit pocit hlubokého klidu a míru. Tento produkt je ideální pro uklidnění po náročném dni a přípravu na poklidný spánek.

Pro tělo i duši

Essences Botaniques představují nejen kosmetické výrobky, ale i komplexní zážitek pro tělo i duši, navržený s ohledem na nejnovější poznatky vědy o aromatologii. Nabízejí unikátní cestu za poznáním sebe sama prostřednictvím vůní, které mají moc transformovat naši náladu, energii a celkový pocit pohody. Kolekce je důkazem toho, jak mohou tradiční metody a moderní věda společně vytvářet produkty, které nejenže voní, ale skutečně přispívají k lepšímu životnímu stylu.

Vybrat si můžete podle nálady také z několika provedení – Eau de Parfum (k dispozici na e-shopu www.yves-rocher.cz i v kamenných prodejnách), koncentrovaný roll-on nebo masážní olej (k dispozici pouze na e-shopu).

Související články