FACESTARBydlení5 důvodů proč přicházíme o peníze, když při prodeji bez realitky podlehneme...

5 důvodů proč přicházíme o peníze, když při prodeji bez realitky podlehneme RK

.<p class="TextA" style="text-align: justify;"><strong>Prodej nemovitosti je náročný proces, který si vyžaduje časovou investici i jisté znalosti. Řada z nás by ráda ušetřila peníze za služby realitní kanceláře a pouštíme se tak do rizika při prodeji na vlastní pěst. Po pár nezdarech nás ovšem stejně nějaký ten realitní makléř “nachytá” a my se mu svěříme do jeho péče, v naději, že nám pomůže. Máme pocit, že jsme nepodlehli, ale neuvědomujeme si, že riziko hrozí i v tomto případě. Proč to všechno děláme?</strong><!–more–></p>

<h4><strong>Nevíme, nezjišťujeme</strong></h4>
Prvním z důvodů je naše malá finanční gramotnost. Většině z nás nedochází, že vysoká provize RK nás připravuje o peníze, když provizi platí kupující. Většinou máme pocit, že když to zaplatí někdo jiný, tak se nás to netýká, a nedokážeme si spočítat, že na to doplatíme jen a jen my.
<h4><strong>Neorientujeme se ve smlouvách</strong></h4>
Častým důvodem je také fakt, že se neorientujeme ve smlouvách, neznáme zásady bezpečného prodeje. Kývneme realitkám na „souhlasy s prodejem/s inzercí“ a neuvědomíme si, že nevinně vyhlížející dokumenty mohou být (a obvykle jsou) velmi nebezpečné a závazné. Důsledky mohou být horší než v klidu vyjednaná výhradní smlouva.
<h4><strong>Uvěříme našim představám</strong></h4>
Ne zřídka také uvěříme, že RK má nějaký „tajný recept na úspěšný prodej“ a my sami bychom prodej nezvládli.
<h4><strong>Jsme pohodlní</strong></h4>
Ano. I pohodlnost je jedním z pádných důvodů, proč se necháváme dobrovolně připravovat o vlastní finance. Nechat vše na někom jiném je lákavé, a o tom, že nás to bude stát statisíce v té chvíli neuvažujeme.
<h4><strong>Chceme se vyhnout placení provize</strong></h4>
Jedním z posledních důvodů je, že někteří z nás lišácky, avšak mylně, doufáme, že se nám podaří vyhnout placení provize a RK obejdeme. Stáváme se tak morálně mnohem horší, než RK. Takové případy se v praxi stejně nepodaří, neboť RK mají samozřejmě celý postup dobře ošetřený. Ve chvíli, kdy díky její činnosti (inzerce, přivedení zájemce) máme jako prodávající příležitost prodat, je jejich nárok na provizi oprávněný a my jednoduše nemůžeme využít práce realitky a nic jí nezaplatit. Na vyjednání ceny, která nám vyhovuje, je již pozdě.
<h4><strong>Existuje zlatá střední cesta bez smlouvy a pod vaší kontrolou</strong></h4>
Už jste slyšeli o <strong><a href="http://www.ziphome.cz">realitní seznamce zipHOME</a>?</strong> Možná byste měli zpozornět. Nejde o realitní kancelář. Přesto dokáže zajistit veškeré služby, které vedou k rychlému a úspěšnému prodeji podobně jako v RK, ale vyjde vás na zlomek peněz.

and<img class="wp-image-23480 size-wcbig" src="https://www.facestar.online/wp-content/uploads/2018/04/Snímek-obrazovky-2018-04-27-v-9.58.28-800×262.png" alt="Realitní seznamka vám zprostředkuje každého zájemce, který se ozve z inzerce." width="696" height="228"> Realitní seznamka vám zprostředkuje každého zájemce, který se ozve z inzerce.

ZipHOME inzeruje za vás jako prodávajícího na stovkách placených inzertních serverů (včetně Srealit) a má rovněž rozsáhlou databázi poptávajících. Ve chvíli, kdy svěříte prodej své nemovitosti zipHOME, předá ji ihned až desítkám zájemců o koupi! Zprostředkuje vám každého zájemce, který se ozve z inzerce.
<h4><strong>Podrobné profesionální poradenství</strong></h4>
Navíc vás jako prodávajícího provede prodejem nemovitosti krok za krokem. Máte k dispozici odborníka, se kterým se můžete poradit. Samozřejmostí je i právní servis advokátní kanceláře specializující se na reality. Prodej se na první pohled od prodeje přes RK příliš neliší. Rozdíl je ovšem v tom, že se zipHOME nemusíte uzavírat žádné výhradní smlouvy a nebude vás obtěžovat makléř. O prodeji si rozhodujete sami. Prostě máte celý proces stále pod kontrolou. Se <strong><a href="http://www.ziphome.cz">zipHOME</a> </strong>navíc platíte pouze tehdy, když vám najde kupce. Nemůžete tak nic ztratit!

and<img class="size-wcbig wp-image-23456" src="https://www.facestar.online/wp-content/uploads/2018/05/graphicstock-young-couple-is-sitting-on-the-floor-in-their-empty-new-house-woman-is-pregnant_HCeRSXPh-W-800×534.jpg" alt="Pokud nechcete za nemovitost platit o statisíce korun více úplně zbytečně, zadejte si v zipHOME poptávku." width="696" height="465"> Pokud nechcete za nemovitost platit o statisíce korun více úplně zbytečně, zadejte si v zipHOME poptávku.

Pokud nechcete za nemovitost platit o statisíce korun více úplně zbytečně, zadejte si v zipHOME poptávku. Pamatujte na to, že v  okamžiku, kdy předáte svou poptávku realitní kanceláři, se již placení provize jen těžko vyhnete.

Navštivte naše <strong><a href="https://www.facebook.com/ziphomecz/">FB stránky</a></strong>, kde najdete i další zajímavé tipy, nebo navštivte oficiální stránky <strong><a href="http://www.ziphome.cz/" target="_blank" rel="nofollow noopener" data-lynx-mode="hover" data-lynx-uri="https://l.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.ziphome.cz%2F&h=ATPFmu8w9MlipmbAivkwCX-1dsil7BlXyLCM16OZOea7iNm0a63feXNoZKMRgIT-rqr5G1YtaUi0mSLRw45JpD7yJSaBZabhgs3X-CyHPy0rzGEBVrh30A">www.ziphome.cz</a></strong>..

Související články